петак, 31. октобар 2008.

Koх

















Мера зависи од плеха. Ова моја тепсија јеееееее (само секунда да измерим) пречника 30 цм. Не треба да буде много танак, а ни дебељуца па да пије пуно млека. Одвојити беланца од жуманаца - комада 6. Беланца подићи у снег, додати 1 кесицу ваниле и 5 кашика шећера, па она жуманца, умутити и ту смо завршили са миксером. У ту масу додамо 8 кашика гриза, 1 прашак за пециво, промешамо и сипамо у подмазан плех, па гурнемо у загрејану рерну на 15 -20 минута (220, не треба пуно времена да се он испече, да се одвоје странице и да добије лепу боју.


Печен кох, када га извадимо из рерне, врућ, прелити са врелим млеком (литар ипо) које смо кували са 2 кесице ванилин шећера и 8 кашика шећера. Оставимо га на собној температури да се охлади и онда иде у фрижидер. Служи се хладан. Имам обичај да га прелијем горе неким сирупом, тако волимо. Овај сируп овде је поједено слатко од боровнице па оно што је остало у теглици чувам за овакве ствари или рецимо кад отапам замрзнуто воће, вишње и слично за пите, ја онај сок од воћа скувам са мало шећера и направим сируп па га сачувам за разноразна преливања.



Инџој!

Нема коментара: